top of page
  • Writer's pictureContent Strategy

Mogu li smislene kampanje dobiti pažnju i skupiti digitalna srca, umjesto da doprinose online buci?

Updated: Dec 23, 2022Iako je tema kojom se bavite vrijedna maksimalne pažnje, podrške i budžeta kako bi se postigli željeni rezultati, često vam nedostaju i vrijeme i novac za masovne online kampanje. Zvuči poznato?

Strategija zahtijeva resurse


Bez obzira na globalni konsenzus oko ciljeva održivog razvoja za 2030., samo mala skupina predanih aktivista i organizacija u potpunosti razumije točne korake za postizanje svakog konkretnog cilja. Nedostaje im vremena, energije i novca da mobiliziraju veću podršku za održivu promjenu percepcije i javnih politika. Komunikacijski profesionalci, uvijek zauzeti brojnim obavezama, trebaju pomoć za pokretanje i upravljanje kampanjama temeljenim na strateškom i dosljednom digitalnom sadržaju oko složenih problema.Gradnja povjerenja traži vrijeme


Čak i ako projekti dobiju sredstva za proizvodnju sadržaja ili zakup medijskog prostora, rezultati su kratkoročni, ako ih uopće bude. Ponekad uz nestratešku produkciju sadržaja, čak i uz sjajna kreativna rješenja, njihovi napori ne mogu konkurirati velikim kampanjama velikih globalnih oglašivača. Često se osjećaju frustrirano nedostatkom medijske pažnje. Njihovi napori da proizvedu više sadržaja, bez odgovarajuće strategije, na kraju povećavaju digitalnu buku, promašujući cilj. Zato mnoge važne teme često ne dobivaju zasluženu pažnju i podršku; stručnjaci i aktivisti često dobivaju medijsku pozornost samo u slučaju krize ili negativnog publiciteta.


Konzistentnost i kontinuitet


Voditelji kampanja u neprofitnim organizacijama razumiju da je izgradnja povjerenja zahtjevan proces koji traži upornost i kontinuitet. Ipak, ovom zadatku često nedostaju odgovarajući resursi. Konkurentni prioriteti i mnogi važni zadaci zahtijevaju određivanje prioriteta. S druge strane, online prostor nudi obilje mogućnosti za nevjerojatne kampanje. To zahtijeva strateški pristup, sustavnu proizvodnju i ustrajno dijeljenje sadržaja, što se prečesto zanemaruje.

5 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page