top of page
  • Writer's pictureNela Kacmarcik - Maduna

Kako povećati samopouzdanje na početku karijere?


Prvo - ako ti nedostaje samopouzdanja - to je sasvim normalan i očekivan osjećaj! Društvo i okolina, posebno u vrijeme socijalnih medija i društvenih mreža, nameću ti previše očekivanja.


Tvoj manjak samopouzdanja na početku je normalna reakcija. Međutim - ako se skrivaš, sramiš ili plašiš, postaješ nevidljiva, a to nije u tvom najboljem interesu.

Najbolji način da stekneš samopouzdanje je da i sebi i drugima dokažeš šta sve možeš.

Sve diplome i cettifikate koje si skupila, sve edukacije koje si prošla, pretvori u DOKAZE onoga što znaš i možeš.


Kako? Praksom. Vježbom. Učenjem na greškama. Započni s malim pokušajima, vježbaj i samo prati kako napreduješ. Nije glamurozno ni brzo, ali SIGURNO djeluje!

Ilustracija: Vanja Lazić

Otkud započeti? Od lošeg, ružnog, sramotnog i jadnog prvog pokušaja, kojeg ćemo baciti u zaborav čim napravimo malkice bolju verziju. I još bolju. Pa još bolju... Kad ti dosadi, sjeti se koliko si već napredovala i - nastavi s vježbom. Pokušavaj i dalje. Kad opet postane dosadno, sjeti se zašto si započela, i nastavi s učenjem pokušajima i greškama. Kad se umoriš, uspori pa nastavi. Razmisli kako ćeš se osjećati kad uspiješ. Kad ti se učini da ne možeš dalje, sjeti se svih koji će biti sretni da ti čestitaju kad dostigneš cilj. Nastavi učiti i vježbati i dalje. Sjeti se kako si prošli put uspjela pobijediti vlastite strahove i otpor.Vještine i samopouzdanje, u kombinaciji, donose bolje prihode

Sjeti se da navijam za tebe. Sjeti se da će ti nove vještine donijeti super-moći s kojima ćeš jačati samopouzdanje. Ne zaboravi da, u kombinaciji, vještine i samopouzdanje ženama donose bolje prihode. Na tvojoj sam strani. Jer, kad žena zarađuje bolje, svima oko nje je bolje. Naravno izbor je tvoj. Možeš odustati jer je lakše tako. U tom slučaju, budi spremna prihvatiti lošije poslove, gore šefove i manje prihode. Meni bi tako bilo teže, ali svako živi svoj život i donosi svoje odluke. Ja i dalje navijam za tebe i spremna sam pomoći. Akademija za prvi posao mladima na početku karijere pomaže znanje pretvoriti u dokaze onoga što mogu ponuditi budućim klijentima i poslodavcima. Kroz 100 dana stvaramo NAVIKU da u svoje samopouzdanje investiramo (bar) 20 minuta dnevno, u KONTINUITETU.

36 views0 comments
Post: Blog2 Post
bottom of page