Blog Misije Moguće

Ovdje donosimo novosti o programima i prilikama

Koliko te koštaju besplatne edukacije?

Apr 23, 2024

Ti si već postala majstorica u skupljanju besplatnih sadržaja, zar ne? No, čini se da su ti ti "besplatni darovi" donijeli više glavobolje nego koristi. 

Misliš li da je tvoje vrijeme zapravo besplatno? Pa, razmisli malo dublje.

Cijena besplatnog zapravo se plaća skuplje: vremenom.

Sve što čujem, vidim ili pročitam - do mene je došlo s razlogom. Razlog je uvijek ekonomske prirode: netko je kreirao, a možda je netko i platio da to nešto dođe do mene, baš u tom obliku, baš u to vrijeme.

Zato, prije nego što opet klikneš na "besplatno", zapitaj se: koliko te to zapravo košta? Koliko te košta vrijeme koje ulažeš? Koliko te košta propuštena prilika da to vrijeme iskoristiš na nešto što će ti zaista donijeti korist?

Zamisli samo koliko besplatnih resursa prikupiš, misleći da ćeš ih iskoristiti u nekom trenutku, ali na kraju završe zatrpani u digitalnom neredu.

Znaš li koliki porez plaćaš na svoje neznanje?

Istina je da sam i sama bila ta osoba koja je skupljala besplatne e-knjige, pohađala besplatne webinare i upisivala  besplatne edukacije. 

No, koliko god da je primamljivo, često sam se našla kako gubim sate na sadržaje koji su me naposljetku ostavili ravnodušnom ili, još gore, izgubila sam dragoceno vrijeme koje sam mogla iskoristiti produktivnije. Mogla sam barem svoje postojeće znanje podijeliti s tobom, na primjer.

Dakle, zapitaj se, koliko te zapravo koštaju ti "besplatni" sadržaji? Možda ne u novcu, ali sigurno u vremenu i energiji. Jer dok ti tražiš besplatne resurse, vrijeme prolazi, a tvoji ciljevi ostaju nedostižni.

Nemojmo se zavaravati, ništa nije potpuno besplatno. Netko je uložio vrijeme, trud ili novac da bi taj sadržaj bio dostupan tebi. 

Ako taj sadržaj ne cijeniš dovoljno, koliko vrijednosti zaista dobijaš?

Možda je vrijeme da prestanemo gomilati besplatne resurse i počnemo cijeniti svoje vrijeme i ulagati u kvalitetne sadržaje koji nas zaista potiču na rast i razvoj.

Zato, umjesto da se zaluđujemo besplatnim, razmislimo o tome što stvarno želimo postići i koje su nam potrebne investicije da to ostvarimo. 

Zato te pozivam na moje predavanje o ekonomiji znanja. Iako će biti besplatno u smislu novca, neće biti besplatno u smislu vremena koje ćeš uložiti da kreneš korak bliže ka postizanju ciljeva. 

U mom svijetu vrijeme je puno vrijednije od novca, a ja želim da tvoje vrijeme bude uloženo pametno.

Kad budeš spremna za promjenu i kad budeš spremna uložiti u sebe, onda ćemo dogovoriti kako da zajedno ubrzamo i olakšamo tvoj put ka ostvarenju ciljeva. 

NOVOSTI IZ PROGRAMA MISIJE MOGUĆE

Želiš redovne obavijesti?

Ostavi email i javljamo kad se pojave prilike ili kad imamo novosti!

Tvoji podaci su sigurni i ne šaljemo gluposti.