Blog Misije Moguće

Ovdje donosimo novosti o programima i prilikama

Budući Ambasadori Misije Moguće rade na prvim zadacima!

Apr 10, 2024

Nakon prvih dana upoznavanja sa projektom Misija Moguće i zadacima koji ih čekaju, prvi dojmovi su već tu!

Buduće Ambasadorice Misije Moguće predstavljaju se u grupi, na svojim društvenim mrežama i polako ali sigurno, kreiraju dokaze šta sve mogu ponuditi svojim budućim poslodavcima ili klijentima.

Projektu Misije Moguće pridružili su se volonteri/ volonterke, a nakon odrađenog treninga čeka ih pozicija Ambasadora/ Ambasadorica.

Projekt Misije moguće započeo je s volonterskim programom kojem su se pridružili mladi različitih pozadina i iskustava. Iza projekta stoji Nela Kačmarčik sa svojim timom, koja je pokrenula Misiju Moguće kako bi se mladima i za mlade otvorio prostor i prilika za ono što je moguće.


Prepoznavši nedostatak ikakvog ili kvalitetnog prostora i prilika za praktično iskustvo i vještine koji bi bili potrebni za početak rada, Nela je iz svoje svestranosti i ljubavi prema širenju znanja i formiranju zajednice osmislila Misiju Moguće.


Zajednica okupljena oko projekta funkcionira online, u virtualnom prostoru što nudi veću mogućnost povezivanja mladih s različitih prostora i različitih statusa.


Nekima je ovo prvi volonterski posao, nekima prilika za vidljivo iskustvo, nekima prilika za umrežavanja, a moto je jedan - moguće je.


Različiti zadaci kreirani u programu predstavljaju odličnu priliku za stjecanje praktičnih iskustava kako bi volonteri/ volonterke prema svojim preferencijama odabrali i odradili zadatke, ali i okušali se u novima kako bi u konačnici znali što im ide i ne ide.


Nakon odrađenih par zadataka čeka ih pozicija Ambasadora/Ambasadorica Misije Moguće.


Pozadina promišljenog mentorskog programa Misije Moguće je potaknuti mlade na istraživanje, prepoznavanje svojih potencijala i učenje korisnih vještina, simplificirano staviti ih u poziciju rada i kreativnog procesa.


Štaviše, naučene vještine neće služiti samo kao dodatak u odjeljcima već postojećem CV-iju, već će koristiti kao svojevrstan portfolio s radovima koji će biti dostupan budućim klijentima.


Klijenti će jednostavno imati pristup u odrađene blogove, videe za društvene mreže, profil kandidata/ kandidatkinje i preporuku mentorice. Upravo sinergija mladih i iskusnih, kao i veza onih koji počinju s poslom i potencijalnih poslodavaca koji traže kvalitetne kandidate bila je vodilja autorici i mentorici projekta pri stvaranju Misije Moguće.


Nesumnjivo nas očekuje puno kreativnih i kvalitetno odrađenih zadataka, volonteri su započeli sa predstavljanjem Misije Moguće, a sve novosti možete pratiti ovdje, a zatim na društvenim mrežama, LinkedInu, Facebooku i Instagramu. Inspirativne priče sa sugovornicima potražite na blogu i YT kanalu Misije Moguće.

 

NOVOSTI IZ PROGRAMA MISIJE MOGUĆE

Želiš redovne obavijesti?

Ostavi email i javljamo kad se pojave prilike ili kad imamo novosti!

Tvoji podaci su sigurni i ne šaljemo gluposti.